Jaunumi

WAGO automatizācijas pāreja uz CODESYS 3.5

2023 09 08

WAGO automatizācijas pāreja uz CODESYS 3.5

WAGO produktiem ir raksturīgs ilgmūžība. Tomēr tehnoloģiju attīstība prasa nepārtrauktus uzlabojumus, un kādā brīdī ir nepieciešamas radikālas izmaiņas. Šā iemesla dēļ WAGO ir nolēmis sākt e!COCKPIT programmatūras pakāpenisku izņemšanu no lietošanas, vienlaikus nodrošinot WAGO automatizācijas produktu izmantošanu CODESYS 3.5 vidē.

WAGO pašlaik pielāgo visas savas vadošās programmējamās automatizācijas ierīces (PFC200, CC100, BC100, EDGE, TP600) darbam CODESYS 3.5 vidē.

CODESYS 3.5 ir atzīta par standarta IEC-61131 ieviešanas paraugu, tā kvalitāte ir visaugstāk novērtētā un nodrošina visu mūsdienu automatizācijā nepieciešamo funkcionalitāti. Aparatūras ražotāja neatkarība un savietojamība rada jaunas sadarbības iespējas starp dažādām sistēmām, paverot durvis jaunām partnerattiecībām automatizācijas jomā.

Pateicoties sistēmu savietojamībai, ir iespējams pārnest lietojumprogrammatūru no e!COCKPIT vides uz CODESYS 3.5.

e!COCKPIT programmatūra pašlaik tiek pakāpeniski izņemta no tirgus. Galvenie datumi šajā procesā ir šādi:

  • 2023-07-01 WAGO ir pārtraucis e!COCKPIT programmatūras papildināšanu ar jaunām funkcijām. Tiek ieviesti tikai kritiski atjauninājumi. No šī datuma līdz "last call" datumam (turpmāk) būs iespējams pasūtīt e!COCKPIT produktu bez ierobežojumiem.
  • 2023-12-31 "last call" - pēdējā pasūtījuma datums. Tas ir pēdējais datums, kad var pasūtīt e!COCKPIT licences. No šī datuma tiešsaistes licenču sistēma atbalstīs eCOCKPIT 1.10 un jaunākas versijas.
  • 2025-03-31 ir e!COCKPIT produkta atbalsta galīgās pārtraukšanas datums. Tas nozīmē, ka šajā datumā tiks izbeigts produkta atbalsts un turpmākie atjauninājumi nebūs pieejami. Svarīgi: e!COCKPIT pēdējās versijas instalēšana pēc pilnīgas atcelšanas procesa beigām būs iespējama, ja tas būs pamatoti, sadarbojoties ar WAGO tehnisko atbalstu.

Vairāk informācijas par Codesys ŠEIT