Jaunumi

brennenstuhl CO2 mērītājs

2022 10 19

CO2 mērītājs brīdina par CO2 piesārņojumu

Brennenstuhl® CO2 mērītājs C2M L 4050 kalpo kā CO2 detektors gaisa kvalitātes uzraudzībai - ar displeju un skaņas signālu, kā arī integrētu akumulatoru līdz 12h no tīkla neatkarīgai darbībai.

Kā CO2 detektors palīdz uzlabot gaisa kvalitāti

CO2 detektors mēra CO2 koncentrāciju (oglekļa dioksīdu) un tādējādi uzrauga gaisa kvalitāti. Mērījuma rezultāts tiek parādīts vizuāli. No vienas puses, mērījuma rezultāts displejā parādās kā vērtība. Luksofora displeju var izmantot, lai ātri nolasītu, kā jānovērtē pašreizējā gaisa kvalitāte. CO2 mērierīce sniedz ātru un skaidru informāciju par gaisa kvalitāti telpās. Virs kritiskā līmeņa papildu trauksmes signāls signalizē par ventilācijas nepieciešamību.

Ko nozīmē kāda CO2 vērtība?

CO2 saturs gaisā ir norādīts daļās uz miljonu (daļiņu skaits uz miljonu), saīsināti ppm. CO2 mērīšanas ierīces norāda, kad nepieciešama ventilācija. Tas ne tikai kalpo gaisa kvalitātes uzraudzībai, bet arī samazina vīrusu pārnešanos. Tas var arī palīdzēt samazināt koronavīrusa pārnešanas risku.

CO2 robežvērtības telpās saskaņā ar EN 13779 ir:

Zem 800: Laba iekštelpu gaisa kvalitāte

800 – 1000: Vidēja iekštelpu gaisa kvalitāte

1000 – 1400: Mērena iekštelpu gaisa kvalitāte

Virs 1400: Zema iekštelpu gaisa kvalitāte

Cik ppm CO2 ir bīstami?

Slikts gaiss telpās ir neveselīgs. Tas var izraisīt miegainību, vāju koncentrēšanos un slimības. Galvassāpes un nogurums var parādīties kā simptomi, un iekštelpās palielinās vīrusu iespējamība. Vērtība, kas pārsniedz 1400 ppm, tiek klasificēta kā bīstama gaisa higiēnas ziņā. Ja CO2 saturs ir no 1000 līdz 1400 ppm, var parādīties pirmie simptomi, un ir ieteicama ventilācija. Ar maksimālo iekštelpu atsauces vērtību 1500 ppm ir nepieciešama ventilācija! Virs 2000 ppm ievērojami palielinās risks inficēties ar vīrusiem.

Kur uzkrājas oglekļa dioksīds?

Cilvēka ķermenis pastāvīgi izdala CO2 apkārtējā gaisā, piemēram, elpojot. Tas neizbēgami laika gaitā palielina CO2 koncentrāciju telpā, īpaši, ja tajā ilgāku laiku kopā atrodas vairāki cilvēki. Ir arī citi tvaiki no ķermeņa, apģērba un pat mēbelēm, grīdas segumiem un celtniecības materiāliem. Gaiss laika gaitā kļūst arvien sliktāks.

Vai CO2 ir kaitīgs veselībai?

Cilvēki, kuri stundām ilgi pavada telpās ar sliktu gaisa kvalitāti un pārmērīgu CO2 koncentrāciju, ir mazāk produktīvi vai pat miegaini. Tas bieži attiecas, piemēram, uz skolēniem, studentiem un skolotājiem. Bet šādas parādības ir sastopamas arī birojos un sanāksmju telpās.

Ja slikts gaiss vai pārmērīgi augsts CO2 saturs atkārtojas vairākas stundas dienā un kļūst par pastāvīgu slogu, sūdzības var kļūt hroniskas. Galvassāpes vairs nepazūd pēc iziešanas no istabas. Pastāvīgais diskomforts var izraisīt arī pastāvīgu nogurumu visas dienas garumā vai miega traucējumus naktī. Var attīstīties arī paaugstināta jutība pret alergēniem.

APSKATĪT PRECI